Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2009

Πρὸς ἄνδρα ἀνόητον ὁ λόγος εὔκαιρος.

Πρὸς ἄνδρα ἀνόητον ὁ λόγος εὔκαιρος.
Κόραξ κρέας ἁρπάσας ἐπί τινος δένδρου ἐκάθισεν. Ἀλώπηξ δὲ θεασαμένη αὐτὸν καὶ βουλομένη τοῦ κρέατος περιγενέσθαι στᾶσα ἐπῄνει αὐτὸν ὡς εὐμεγέθη τε καὶ καλόν, λέγουσα καὶ ὡς πρέπει αὐτῷ μάλιστα τῶν ὀρνέων βασιλεύειν, καὶ τοῦτο πάντως ἂν ἐγένετο, εἰ φωνὴν ἔχειν. Ὁ δὲ παραστῆσαι αὐτῇ θέλων ὅτι καὶ φωνὴν ἔχει, ἀποβαλὼν τὸ κρέας μεγάλα ἐκεκράγει. Ἐκείνη δὲ προσδραμοῦσα καὶ τὸ κρέας ἁρπάσασα ἔφη· [B]«Ὦ κόραξ, καὶ φρένας εἰ εἶχες, οὐδὲν ἂν ἐδέησας εἰς τὸ πάντων σε βασιλεῦσαι



Μια φορα και ενα καιρο σε ενα δασος τρυγιρνουσε μια αλεπου ψαχνοντας τιποτα να φαει.Ξαφνικα βλεπει εναν κορακα να πεταει και να καθεται σε ενα κλαδι στο δεντρο διπλα της.Αυτο που ηταν ομως πολυ ενδιαφερον ηταν αυτο που κραταγε στο στομα του.Ενα μεγαλο κοματι κρεας.
Καθησε λοιπον η αλεπου απο κατω απο το δεντο και αρχισε να μιαλει στο κορακι.Μα τι ομορφο πουλι που εισαι τι ωραια μαυρα γυαλιστερα φτερα που εχεις , τι δυνατο ραμφος και τι γαμψα νυχια...σιγουρα θα πρεπει να εισαι ο βασιλιας αναμεσα στους κορακες...Ο κακομοιρης ο κορακας οσο εξυπνος και αν ηταν -ερκατα υποθετω ωστε να εχει ενα ολοκληρο κοματι κρεας στο ραμφος του , αρχισε να καμαρωνει και τεντωνοταν και γυρνουσε γυρω γυρω να δει και τον.. υπολοιπο η αλεπου. Και η αλεπου συνεχισε Μα τι ομορφα μαατια ειναι αυτα σιγουρα θα εχεις και την ομορφοτερη φωνη.. δεν εναι δυνατον να υστερεις σε αυτο αφου ολα σου ειναι τοσο τελεια..Aν ειχες και φωνη θα επρεπε να ησουν βασιλιας μας...Και ο κορακας θελησε να δειξει την υπεροχη φωνη του..με αποτελεσμα να βγει ενα υπεροχο ... κραξιμο και φυσικα να ανοιξει το ραμφος του και να πεσει το κρεας.. και να το παρει η αλεπου... και να του πει..
Κορακα αν ειχε μυαλο θα ηξερες οτι δεν σου αξιζε να γινεις βασιλιας

Ηθικο διδαγμα.
1.Μακρυα απο τους κολακες
2.Μακρυα απο τους κολακες
3.Μακρυα απο τους κολακες( κοπλιμαν ειναι ξενη λεξη... και φιλοφρονηση καμουφλαρισμενη... κολακεια λεγεται φιλαρακι..)
4.Να εισαι καχυποπτος σε ξαφνικες αλλαγες και ιδιως "αγαπες"...
5.Οτι ιδεα εχεις για τον εαυτο σου, κατα πασα πιθανοτητα ειναι και η αληθινη...

 
eXTReMe Tracker