Τετάρτη, Ιουλίου 16, 2008

θα δειξει ...

Μια φορα και ενα καιρο ηταν ενα παιδι...
Αρχη του παραμυθιου , καλησπερα σας...
Ηταν καλο παιδι, πρωτο στην ταξη του πρωτο στην γειτονια , πρωτο στην ομαδα, πρωτο στο κατηχητικο πρωτο στις δουλειες πρωτο στη σχολη του μετα... παιδι διαμαντι...Και φυσικα χαρακτηρας διαμαντι... ηταν τοτε στα 70-74 κοντα...Ασχημες εποχες για παραμυθια θα μου πειτε.. Τι να κανουμε... δεν ειναι οτι το διαλεξε ο "παραμυθας" η ζωη το διαλεξε...ελεγε λοιπον η γειτονια "τι τυχερο παιδι""σιγουρα εχει το καλυτερο μελλον μπροστα του" ελεγε ο Παπα Λαμπρος:"θα δουμε"
Ηρθε η ωρα λοιπον να υπηρετησει τη μαμα πατριδα... σαν πρωτος σε ολα πηγε με τους καλυτερους.. στις ΕΔ...πρωτος και εκει ... 13 καταδρομεις μεσα στο θαλαμο ενας και ενας φωτια και σιδερο ετοιμοι να πεσουν για τα ιδανικα τους στην φωτια και στο σιδερο...Ελεγε ο διοικητης:"σε σας στηριζεται η πατριδα, εσεις θα τη σωσετε! "και καμαρωναν οι καταδρομεις...,ελεγε ο Παπα Λαμπρος:"θα δουμε"...
Πεφτει βαρυς πυρετος στο "παιδι" 42 και βαλε.. ποτε δε βρηκαν τι ηταν ...Ελεγαν ολοι τι ατυχος... τι κριμα ...ελεγε ο Παπα Λαμπρος:"θα δουμε"
Διαταγη απο τος ΓΕΣ "Υπο ακρα μυστικοτητα θα παει η μοιρα με αεροσκαφη στη νησο να βοηθησουμε τα αδερφια μας" στο κρεβατι το "παιδι"να ψηνεται στον πυρετο.. που να μπει στο Noratlas μεσα... Λεγαν ολοι οι καταδρομεις "ηρθε η ωρα ! παμε να δειξουμε τι αξιζουμε!κριμα που δεν ερχεται ο ... θα ταν καλη βοηθεια" ""τι τυχερος" ελεγαν ολοι οι αλλοι .... ο Παπα Λαμπρος ελεγε:"θα δουμε"
Ξεκλειριστηκαν οι καταδρομεις... τι κριμα στα παλικαρια τι τυχερος ο ταδε , ελεγε ο κοσμος...ελεγε ο Παπα Λαμπρος:"θα δουμε"
Τα καταφερε τελικα και πηγε το παλικαρι.. και πολεμησε... κριμα το παιδι λεγαν ολοι παει χαθηκε ελεγε ο Παπα Λαμπρος:"θα δουμε"
Μετα τον ξεχασαν οι "ολοι"... καπου καπου το "παιδι" ετρωγε σε κανα σισιτιο καπου καπου και τιποτα...
Πριν καμποσο καιρο καπου στο Μοναστηρακι ενα καδρακι με ενα μεγαλοσταυρο και μια επιγραφη..." απονεμεται επ'ανδρεια εις τον καταδρομεα ... ..... .... ... ..."και μια επιγραφη.. 3 ευρω...
"Φιλε αν το θες εχω κι'αλλα 2.. με 5 ευρω ειναι δικα σου"... τωρα γιατι εκλαιγε ο παπας διπλα... ποιος ξερει.. το σο καλη τιμη και αλλος να κλαιει.. παραξενοι ανθρωποι...

Εν ειρηνη αδερφε...

 
eXTReMe Tracker