Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2008

Αρχισε το πανυγυρι....

Αιντε παμε αδερφια...Βαρατε βιολιτζιδες....



Μετά τον εβδομαδιαίο αποκλεισμό της περιοχής από το Ισραήλ και την εκτίναξη των τιμών των προϊόντων στη Γάζα, η πτώση του συνοριακού τείχους και η μαζική απόδραση προς την ελευθερία αποτελούν σημαντικό πλήγμα για το κύρος του Ισραήλ και στέλνουν στα ύψη τη δημοτικότητα της Χαμάς.....

Μετά την ανατίναξη του τείχους μήκους 12 χιλιομέτρων των νοτίων συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο με 17 εκρηκτικούς μηχανισμούς από ενόπλους της Χαμάς, πλήθη Παλαιστινίων συρρέουν απεγνωσμένα τις τελευταίες δύο ημέρες στη γείτονα χώρα για να προμηθευτούν καύσιμα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους σέρνοντας μαζί τους κατσίκες, πρόβατα και καμήλες, ηλικιωμένες γυναίκες κουβαλούν τεράστια δοχεία με ελαιόλαδο και παιδιά περνούν ξανά τα σύνορα προς τα σπίτια τους φορτωμένα με πολλά κιλά γάλα σε σκόνη.

Και καθώς τα τρόφιμα εξαντλούνται στην αιγυπτιακή πλευρά της Ράφα, οι πεινασμένοι Παλαιστίνοι συνωστίζονται στα αιγυπτιακά ταξί για να μεταφερθούν βαθύτερα στη χώρα για τις αγορές τους.

Πολιορκία
Με το Ισραήλ να βάλλεται από τη διεθνή κοινότητα για τη συνεχιζόμενη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να κάνει λόγο για «σοβαρές παραβιάσεις» στην περιοχή, οι ισραηλινές αρχές επέρριψαν στην Αίγυπτο τις ευθύνες για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι οι προσπάθειες της χώρας του να αποσυνδεθεί από τη Γάζα συνεχίζονται με τη διακοπή του εφοδιασμού ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φαρμάκων. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι από τη στιγμή που η Γάζα είναι ανοιχτή στην άλλη πλευρά, χάνουμε την ευθύνη γι αυτή.

Επομένως θέλουμε να κόψουμε κάθε σύνδεση με αυτή», δήλωσε ο Ματάν Βιλνάι, ενώ σύμφωνα με τελευταία σφυγμομέτρηση, το 63% των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ της επιβολής σκληρότερων κυρώσεων κατά των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, το ισραηλινό γραφείο πάταξης της τρομοκρατίας κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς τουρίστες να απομακρυνθούν από την περιοχή του Σινά, ενώ η αστυνομία της Αιγύπτου ξεκίνησε χθες να εκτρέπει την κίνηση από το τείχος.

Ωστόσο, εκτός από εκείνους που εφοδιάζονται με τα απαραίτητα και, στη συνέχεια, επιστρέφουν στην πατρίδα τους, υπάρχει και μία σημαντική μερίδα νέων, κυρίως, Παλαιστινίων που διψούν για ελευθερία και που ελπίζουν ότι η ελεύθερη πρόσβαση στην Αίγυπτο θα είναι μόνιμη.

ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΞΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΙΕΤΝΑΜ, 1975
Μετά το τέλος του πολέμου, εκατοντάδες χιλιάδες Βιετναμέζοι πρόσφυγες συνωστίζονταν σε βάρκες και ελικόπτερα γα να εκκενώσουν τη Σαϊγκόν πριν από την πτώση της.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 1989
Με την πτώση του τείχους του Βερολίνου το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 1989, οι Ανατολικογερμανοί πέρασανσε πανηγυρικούς ρυθμούς στο Δυτικό Βερολίνο.

ΙΤΑΛΙΑ, 1991
Τον Αύγουστο του 1991, μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία, 10.000 Αλβανοί αποβιβάστηκαν στο Μπάρι.

ΗΠΑ, 2006
Παρά το τείχος του Μεξικού, χιλιάδες λαθρομετανάστες από την Κεντρική Αμερική πέρασαν στις ΗΠΑ για να αποδράσουν από τη μιζέρια.


Γαζα ,2008
????????????

 
eXTReMe Tracker