Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2007

διδαγματα ... μπουγελου

Πριν καμποσο καιρο 2-3 χρονια πριν θα ηταν, ενα καλοκαιρινο μεσημερι, αραζα μεσα στην ζεστη προσπαθωντας και γω να προσφερω κοινονικο εργο στον τοπο.Και εκει που ειχα φτασει σε εκπληκτικα επιπεδα παραγωγης εργου( θα ειχα φτιαξει και... 2 φραπεδες μη σου πω!)Χτυπαει το κουνητο.
-Ναι;
-Πυρφορεεεεε!!!!
-Ρε το Μαρακι!Που σαι ρε ψυχη!
-Εδω μωρε χαυθηκαμε ..εχω να σε δω πολυ καιρο!
-Ναι μωρε τα ξερεις.Τι λες για καφεδακι;Να τα πουμε.
-Και γω γιαυτο σε πηρα..κτλ κτλ
Απαραιτητη παρενθεση:
Η Μαρια ηταν ενα καλο φιλαρακι που αν και δεν ειχαμε ιδιαιτερες σχεσεις αλληλοεκτιμιομασταν πολυ.Το Μαρακι λοιπον ηταν πραγματικα ψυχουλα το μονο της παραπονο ηταν οτι δεν εχει σχεση.Ο λογος;Εχχχμ ειχε καποια (εως μπολικα) κιλα παραπανω, γεγονος που πολλες φορες ειχε γινει αφορμη να την δουλευουν να φαει χυλοπιτες χοντροιδεστατες και γενικα να την δουλευουν.Μετα απο καποιον καιρο και ατελιωτες ωρες ψυχαναλυσης :P ειχε βρει ενα πραγματικα καλο παιδι και αποφασισαν να παντρευτουν.Τοτε η Μαρια αποφασισε να χασει τα κιλα της για να γινει ωραια νυφουλα και "να ειναι και αυτη ομορφητην ποιο ομορφη μερα της ζωης της"...Περναει λοιπον ενας χρονος περιπου και το Μαρακι απο ιποποταμακι ειχε γινει στυλακι!Μια κουκλα!Ετσι λοιπον 2 βδομαδες πριν το γαμο ολα σχεδον ετοιμα, εκκλησιες παπαδες μπομπονιερες, τραπεζια κτλ κτλ λεει η Μαρια :"εγω δεν παντρευομαι!"
"Αποφασισα να ζησω την ζωη μου" και "Υπαρχει καποιος που με αγαπαει".Εεεεεε;Βρε καλη μου βρε χρυση μου σοβαρεψου τιποτα αυτη...Ετσι λοιπον διαλυονται ολα , μαζι και η καρδια του Γιαννακη και παμε για 'λλα.Εγω βεβαια τα ειχα χασει ολα αυτα τα επισοδεια αλλα τα εμαθα μετα..
τελος παρενθεσης...
Δινουμε ραντευου λοιπον στο Πεδιον του Αρεως για καφε.Παω καθομαι εγω και περιμενω.Σε μια στιγμη πλησιαζει μια κοπελια με μινι ως τον αφαλο μπουστακι ,μαλι κοκκινο, γοβα σε υψος ουρανοξιστη κουνιστη και λιγιστη σαν βαρκα στο γυαλο .Εγω αδιαφορος χαζευα τα μπακουρια που της σφυριζαν και αυτη το χαιροταν.Μεχρι που ερχεται και μου χαμολαει!!Την κοιταω με ενα υφακι "τι θες τωρα και συ;" και κανω "παρακαλω;"
-Ρε συ τοσο εχω αλλαξει;
-!!!!!ΡΕ ΜΑΡΙΑ????????
-Ναι!
-Τι πες τωρα ρε Μαρια!Πως εισαι ετσι!( ναι ναι ποτε το τακτ και η διπλωματια δεν ηταν στα προσοντα μου :P)
-Τι εχω;
-(Λαθος ερωτηση!Τι ΔΕΝ εχεις!)Οχι τιποτα.. απλα αλλαες ΠΟΛΥ!
Καθισαμε λοιπον και μου ελεγε τα δικα της οσο πιναμε καφε...Αλλος ανθρωπος το "Μαρακι".αυτη που μολις της μιλαγε αγορι κοκκινιζε τωρα μιλαγε για τους αντρες σαν παιχνιδακια...Και απο διπλα καπου καπου συχνα πυκνα σφυριγματα και επιφωνηματα του τυπου "τι σαι συ παιδι μου!!" και φυσικα χαμογελα ευχαριστησης και αυτοεπιβαιβεωσης απο αυτην.Σε μια στιγμη δεν αντεχω και της λεω.Μου λειπει η παλια Μαρια...-Μα γιατι;-ΘΕς να μιλησω ειλικρινα; Εσυ εισαι απο τους λιγους που δεν θα πρεπε να το λενε αυτο...Ξερεις οτι οταν ησουν οπως ησουν παλια σε κοροιδευαν και σου ελεγα οτι εχεις ενα σοβαρον προσον.Ετσι αποφευγεις ανθρωπους που κοιτανε μονο το εξωτερικο και οχι την καρδια.Τωρα που τα ξερεις ολα αυτα , που ξερεις οτι ολα αυτα ειναι επιφανειακα γιατι εχεις ζησει στο πετσι σου , οτι δεν νοιαζονται για σενα αλλα για το περιβλημα, οτι χεστηκαν για τον ανθρωπο αλλα τους νοιαζει μονο το "κρεας" πως μπορεις;Δεν αηδιαζεις με τον αλλον οταν ξερεις οτι λεει λεει λεει και τιποτα απο οτι λεει δεν εννοει;Ηταν ο ιδιος που πριν σε ειχε γραμμενη!Δηλαδη απλα θες να τονωθει ο εγωισμος σου με οποιο κοστος;
-Δεν ξερεις! Δεν ξερεις τι ειναι να μη σε ηθελε κανεις και τωρα να νιοθεις παλι ζωντανη!
-Ισως και να μην ξερω.. αλλα μονη σου το λες...Δεν σε ηθελε κανεις , τουλαχιστον κανεις απο αυτους...Εχω αδικο;
-Φυσικα και εχεις!Δεν ξερεις πως ειναι να ζεις παλι!Να χαιρεσαι την ζωη σου!
-Πρωτον δεν απαντας .. δευτερον τι εννοεις να χαιρεσαι τη ζωη σου;Να γεμιζεις το κεφαλι σου και τα αυτα σου με κουφια λογια που ειναι τοσο δυνατα ωστε να μην ακους τον αντιλαλο του κενου σου?Να πνιγεσαι απο τον εγωισμο σου για κατι που σημερα ειναι αυριο (κυριολεκτικα) δεν ειναι;Που χανεται για πλακα απο την μια στιγμη στην αλλη;Και το καλυτερο της υποθεσης ειναι οτι ολα αυτα τα ξερεις! Τα εχεις ζησει...Φουσκωνεις απο αλαζονια για κατι κουφφφφφ ΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΣ!εφυγε το ποτηρι με το νερο πανω μου...
-Εισαι αναιδηςςςςςς!εγω σε φωναξα να τα πουμε και εσυ με βριζειιςςς!(αρχιζουν κα μαζευονται τα λιγουρια διπλα) Οποτε ενας ερχεται και κανει Πως φερεσαι ετσι σε μια κυρια !καλα σου κανε!
Εγω:-Παρατηρεις τιποτα περιεργο Μαρακι στηςσυμπεριφορα του κυριου;Συγκρινε το με το παρελθον που μαλλον θα γελλλ ΠΛΑΑΑΑΑΤΣΣΣ!(γελια απο πισω)
-Ετσι μιλανε σε μια κυρια ρε!Οχι οπως εσυ!Και σε νομιζα για φιλο!
Δεν καταλαβα γιατι εφυγε οταν αρχισα να γελαω... :PΤι σου ειναι ο ανθρωπος...αρκει ενα μπουγελο για να καταλαβεις οτι οι ανθρωποι αλλαζουν .. δραματικα..

1 Comments:

Ο/η Anonymous Ανώνυμος είπε

Για ο΄λους αυτούς που ενδιαφέρονται για την ανάσα τους και ολα αυτά που κατα καιρούς ακούγονται περί αειφορίας - πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης και διαμένουν και εργάζονται στην ΑΘΗΝΑ τα παρακάτω θα τους ανησυχίσουν.

ΑΝΑΠΛΑΘΟΝΤΑΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ των ΑΘΗΝΩΝ... πάντα δε
ταύτα
“ΑΝΑΛΩΜΑΣΙ της ΒΛΑΣΤΗΣΕΩΣ”.

Σκόπιμα ή ΟΧΙ παρελήφθη ο ευκόλως εννοούμενος, πλήν όμως πάντα εννοούμενος όρος: Αναδάσωση - Αναδασωτέο. Εγινε κατάχρηση της ανυπαρξίας του όρου αυτού, κατά την άποψη μας και μαρμαροστρώθηκε - τσιμεντοστρώθηκε - σκυροστρώθηκε επι 3 έτη μεγάλο μέρος της έκτασης του πάρκου, κατά παρέκλιση των απανταχού δηλώσεων, με αποτέλεσμα την Συρρίκνωση της Δασοκαλύψεως.

Πώς υπολογίσθηκαν τα 60 στρέμματα δηλαδή το ¼ της συρρικνούμενης δασικής εκτασης των 235 Στρεμ.; Από πραγματογνώμονα αρχιτέκτονα που δούλεψε επί πολλούς μήνες με τα Τοπογραφικά σχέδια, και κυρίως με μακροχρόνια γνώση του αντικειμένου. Σε τέτοιας μορφής «Δημόσια εργα» χρειάζεται ειδικευμένους ανθρώπους η αντιπαράθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμών, την οποία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, που μελέτησε τις ενστάσεις μας ενεργοποιήθηκε περί των Αυθαιρέτων.
Πολλοί εξέχοντες πολίτες και 25 Αθηναίοι δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων με πρώτο τον καθηγητή- ποινικολόγο και πρώην υπουργό και δικηγόρο Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη, έχουν υπογράψει εδω και μήνες κείμενο διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.......
Προς το παρόν ασχολούμαστε με μετρήσεις και επιμετρήσεις για να αποδείξουμε το εύρος της περιβαλλοντικά εγκληματικής «Σφράγισης – συμπίεσης γης & εδάφους» και ενταφιασμού Δομικών υλικών και κατασκευών ΜΠΕΤΟΝ 5-6,000 κυβ.μέτρων στην αιωνόβια αναγνωρισμένη κεντρική δασική έκταση του Μνημειακού - Ιστορικού Κοινόχρηστου Πεδίου του Άρεως της πρωτεύουσας.

http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://expaganus.wordpress.com/2009/06/11/pedio-arews

"Καί τούς πονηρούς μή ποτ' αύξαν' εν πόλει κακοί γάρ εμπλησθέντες ή νομίσματος, ή πόλεος εμπεσόντες είς αρχήν τινά, σκιρτώσιν αδόκητ' ευτυχησάντων δόμων - “Ευριπίδου Ερεχθεί"

9:00 μ.μ., Αυγούστου 20, 2010

 

Δημοσίευση σχολίου

Πυρφόρος Home

 
eXTReMe Tracker