Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2006

:)


"Ένα μπαομπάμπ, λοιπόν, σαν αργήσεις το ξεριζώσεις, ποτέ πια δεν θα τα καταφέρεις να το ξεφορτωθείς. Σκεπάζει ολόκληρο τον πλανήτη. Τον τρυπάει με τις ρίζες του. Κι αν ο πλανήτης είναι πολύ μικρός και τα μπαομπάμπ πάρα πολλά, θα τιναχτεί σε χίλια κομμάτια."


Τα μπαομπαμπ οταν ειναι μικρα μοιαζουν πολυ με τριανταφυλλα.. ακομα και αν τα πλησιασεις πολυ παλι μπορει να μοιαζουν καταπληκτικα με αυτα...αν μαλιστα τα περιποιηθεις και τους δωσεις ολη σου τη σκεψη και την φροντιδα ακομα και λουλουδια βγαζουν... πολλες φορες ουτε καν ψευτικα ,αλλα αληθινοτατα.. και ειναι κατι υπεροχο να βλεπεις μεσα σε ενα ασχημο δεντρο ενα τοσο ωραιο λουλουδι..Ακομα ποιο σπανια οσο περισοοτερη αγαπη τους δωσεις μπορουν να γινουν και τριαναταφυλλα,ακομα πιο σπανια ισως και ποιο ομορφα απο αυτα..
Αλλα παραμενουν μπαομπαμπ..Τεραστια δεντρα με ακομα ποιο τεραστιες ριζες που σιγα σιγα εξαπλονονται...Κανουν τα παντα να επιβιωσουν ακομα και αν αυτο δεν χρειαζεται να γινει απλα θελουν την σιγουρια της ριζας.. Οσο πιο βαθια τοσο καλυτερα...μεγαλυτερη ασφαλεια.
Καπου εκει ειναι που το καταλαβαινει ο μικρος πριγκιπας οτι παρολο που εχει στο μυαλο του εκεινο το υπεροχο λουλουδι που χε δει υπαρχουν και οι ριζες...Και αρχιζει το ξεριζωμα...Σιγα σιγα με πολυ μοχθο ιδρωτα πονο πισωγυρισματα και μεγαλες λυπες.Αλλα βλεπει και τις ριζες και οσο υπαρχουν αυτες ο μικρος πλανητης του δεν μπορει να αντεξει πολυ...Το καταλαβαινει και ο μικρος πριγκιπας και το τριανατφυλλο του πως ειναι επιπονη διαδικασια αλλα καπιος που αρχισε να κοβει τις ριζες με τοσο υπομονη και και σθενος,καποιες φορες και με ασχημο τροπο...-Οι ριζες ειναι τεραστιες και πολλες φορες θελουν τσεκουρι...-δεν μπορει παρα να τα καταφερει... Το τριανταφυλο ειναι πολυ πολυ τυχερο που εχει ενα τετοιο μικρο πριγκιπα...

 
eXTReMe Tracker