Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2006

Μανγκυ…

Ένα φιλαράκι μου με ρωτάει γιατί μου αρέσουν τόσο τα γατάκια…Πραγματικά όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα έλεγα ότι μου αρέσουν οι σκύλοι .Τώρα τι άλλαξε ;Παρόλο που πιστεύω ότι δεν έχω αλλάξει σημαντικά. και πιάνω τον εαυτό μου να απαντάει στο ερώτημα « σκύλος η γάτα ; τα υπέρ και τα κατά» με τους ίδιους λόγους που έλεγα και τότε ..και νικάει κατά κράτος ο σκύλος αλλά τελικά κάτι με κρατάει και λέω γάτα....Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση που κατέληξα σε αυτήν μετά από σκέψη…(ακολουθεί ιστοριούλα…κάθε πιθανή ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι τυχαία….)
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα παιδί που το λέγανε πυρφόρο .αυτό το παιδί είχε μια καλή οικογένεια με 2 αδέρφια 2 πολύ καλούς γονείς ένα παππού μάλαμα και 2 γιαγιάδες…βασικά μια γιαγιά η άλλη τες πα ας την πούμε και αυτήν μέλος της οικογένειας θα καταλάβετε μετά γιατί…Αυτοί λοιπόν περνάγανε πολύ καλά στο σπίτι τους στην Αθήνα και ήταν ευτυχισμένοι. Μια μέρα λοιπόν στην γιορτή της θειας τους πήγανε στο χωριό που έμενε...Και ερωτευτήκανε ένα τρισχαριτωμένο κουταβάκι… που τελικά τους ακολούθησε μέχρι το σπίτι…μετά από επίμονα παρακάλια στον μπαμπά.
Εποχή:Ανοιξη.. Τρελά παιχνίδια και τρεξίματα με την Μάγκυ ... είχε μεγαλώσει πια και είχε γίνει η αχώριστη παρέα των παιδιών.. Μαζί διαβάζανε μαζί κάνανε τις σκανταλιές ,μαζί παίζανε μαζί τα κάνανε όλα…και η Μάγκυ λες και τα καταλάβαινε σαν άνθρωπος ..μόνο που δεν μίλαγε .Λοιπόν μεγαλώνανε μαζί ευτυχισμένοι.. αλλά ως γνωστόν τα σκυλάκια θέλουν εκπαίδευση…έτσι λοιπόν παρόλο που τα παιδία λυπόντουσαν έπρεπε να την αφήνουν στον κήπο-βεράντα μόνη της το βράδυ και ας έκλαιγε.. Ποτέ κανένας γείτονας δεν παραπονέθηκε μα ποτέ…γιατί έβλεπαν ότι την αγάπαγαν πολύ…Έλα μου όμως που κάποιος δεν ήθελε να είναι τόσο ευτυχισμένα…γιατί άλλο προφανή λόγο δεν βρίσκω εκτός από το ότι μισούσε κάποιον.. Ποιος? Η κακιά μάγισσα.. κάθε παραμύθι δεν έχει μια? Έτσι λοιπόν και το δικό μας έχει μια.. και μάλιστα έμενε στον από κάτω όροφο…
Έτσι λοιπόν έπαιρνε τα παιχνίδια των παιδιών τα έσπαγε και τα πέταγε στην φωλιά της Μαγκυ (σιγά μην τόλμαγε να πλησιάσει ..κομμάτια θα την έκανε…)Και η Μαγκυ καθόταν και τα φύλαγε! Ποτέ δεν πείραξε τίποτα! Απλά τα μάζευε σε μια γωνία και καθόταν δίπλα τους φρουρός…και τα παιδιά πάντα αναρωτιόντουσαν γιατί δεν είχαν δαγκωνιές τα παιχνίδια τους απλά ήταν μόνο σπασμένα.. Αλλά είπαμε την αγάπαγαν πολύ και τα έκρυβαν μην τα δει η μαμά τους…
Κάποτε γυρνώντας από το σχολείο είδαν την μαμά κατσουφιασμένη και αστυνομία έξω από την πόρτα. Μάθανε λοιπόν ότι η Μαγκυ γάβγιζε τόσο πολύ που οι γείτονες φώναξαν την αστυνομία.. Αλλά η μαμά που ήξερε καλά από νομικά τους έβαλε στην θέση τους ..μονοκατοικία γαρ.. Μετά μεθάν τα παιδία τι σήμαινε η φράση «Ήταν πολύ άσχημο αυτό που κάνατε μητέρα…»Αλλά η και μάγισσα ακάθεκτη πότε προσπαθούσε να τα πείσει ότι τα ζώα είναι βλαβερά και δεν είναι για σπίτι, πότε πως θα πεθάνουν αν συνεχίσουν έτσι πως, πως ,πως…αλλά ακόμα και η μικρή που ήταν 7-10 χρονών ήξερε ότι όλα αυτά είναι ψέματα και ας προσπαθούσε να την εξαγοράσει με κούκλες και γλυκά…και δεν έλεγε κανείς κάτι στη μαμά τους.. ήδη περνούσε πολλά από την κακία μάγισσα..
Έτσι περνούσε ο καιρός και ήρθε το καλοκαίρι… λοιπόν η κακία μάγισσα με τον παππού πήγαν στο εξοχικό και επειδή τα παιδία δεν μπορούσαν να μένουν μόνα τους σπίτι πήγαν και αυτά μαζί…και η Μαγκυ φυσικά…Εκεί να δείτε τρελά παιχνίδια εξερευνήσεις και ατελείωτες βόλτες στα βουνά , στο ποταμάκι. και πολλά πικνίκ κάτω από τις ελιές. Ήξεραν ότι άμα έπαιρναν παραπάνω φαγητό θα έβρισκαν μπελά έτσι λοιπόν μοιράζονταν το δικό τους με την φίλη τους.. Και αυτή το καταλάβαινε ότι τα παιδιά έμεναν νηστικά και δεν δεχόταν να φάει το λουκάνικο.. παρά μόνο αν επέμεναν και της το έδιναν.. και ακόμα και τότε έτρωγε λίγο και το υπόλοιπο το έσπρωχνε με το πόδι της προς το μέρος τους σα να έλεγε «έφαγα φάτε και εσείς.»Αυτό το θυμάται σαν τώρα ο πυρφόρος και τα μάτια της να τον κοιτάνε ως μέσα στην ψυχή…
Έφτασε λοιπόν καιρός κάπου στα μέσα προς το τέλος του καλοκαιριού και τα παιδία αναγκάστηκαν να πάνε Αθήνα για μια βδομάδα για εξετάσεις στο γιατρό…η Μαγκυ έμεινε πίσω γιατί υποσχέθηκε ο παππούς να την φροντίζει…Όμως ο μικρός πυρφόρος είδε την κακία μάγισσα παραδόξως πολύ καλή και το μάτι της να γυαλίζει ..ακόμα το θυμάται αυτό το μάτι…και ακόμα και αν φώναζε ότι δεν θέλει να πάει πουθενά ,δεν τον άφησαν..
Έτσι λοιπόν μετά από μια βδομάδα τα παιδιά ξαναγύρισαν την παρέα τους αλλά δεν κατάλαβαν γιατί επέμενε η μαμά να μην πάνε.. τους φαινόταν αδιανόητο.. Έφτασε λοιπόν η ώρα εκείνη αλλά πουθενά η Μαγκυ…Μετά από εξαντλητικές ερωτήσεις και τρομερούς καυγάδες μάθαμε ότι «το σκυλί λύθηκε και δάγκωσε την κακία μάγισσα και έτσι αναγκάστηκαν να φωνάξουν τον θειο να το πάρει..»Αλλά τα αδέρφια είδαν τον παππού να σκύβει το κεφάλι…και κατάλαβαν ότι σίγουρα μαγιά έκανε στον άπου.. δεν μπορεί να την άφησε...Μάταια προσπαθούσε η μαμά να πείσει τα 3 αδέρφια ότι τώρα θα είναι στα βουνά με τα προβατάκια και τα κατσικάκια να κάνει παρέα και όταν θα πάμε να την δούμε θα πέσει πάνω μας με γαυγίσματα... η μικρή με 39 πυρετό από την στενοχώρια της και τα αδέρφια κατσουφιασμένα...Ο Πυρφόρος έφυγε το βράδυ να την βρει στα βουνά..
Δεν το συνεχίζω με έχουν πάρει τα κλάματα...

 
eXTReMe Tracker